ms.detector.media
MediaSapiens
23.06.2022 18:16
Інстаграм тестує функцію, яка визначатиме вік користувача за фото
Інстаграм тестує функцію, яка визначатиме вік користувача за фото
Зареєструватися в соцмережі могтимуть лише ті користувачі, яким виповнилося 13 років.

Соціальна мережа Instagram тестує нові методи за допомогою яких підтверджуватиме вік користувачів. Йдеться про інструмент штучного інтелекту, створений сторонньою компанією Yoti. Інструмент може визначити вік людини, просто скануючи ваше обличчя, пише The Verge.

Як ідеться у повідомленні, для того, щоб зареєструвати обліковий запис в Instagram, користувачу має бути не менше 13 років. Однак протягом багатьох років компанія не докладала жодних зусиль, щоб забезпечити виконання цього правила, й до 2019 року навіть не запитувала у нових користувачів дату їхнього народження, не кажучи вже про спробу перевірити цю інформацію.

Як пише The Verge, наразі Instagram просить користувачів підтверджувати свій вік лише тоді, коли підлітки намагаються відредагувати свою дату народження, щоб показати, що їм виповнилося 18 років або більше. За допомогою Yoti визначити вік стане простіше: сторонній компанії можна надіслати відео-селфі. Компанія використовує машинне навчання для оцінки віку людини. Yoti — відомий гравець у онлайн-перевірці віку та ідентифікації, і її технологію схвалили для використання уряди Великобританії та німецькі цифрові регулятори.

Нагадаємо, cоціальна мережа Instagram 14 червня оголосила про впровадження нових інструментів та ресурсів, що призначені для підтримки батьків, опікунів та підлітків у використанні її технологій.

Фото: unsplash

ms.detector.media