ms.detector.media
21.06.2022 10:56
WhatsApp дозволив вимикати звук окремих користувачів групових чатів
WhatsApp дозволив вимикати звук окремих користувачів групових чатів
Месенджер запровадив кілька нових корисних функцій, але деякі з них надають занадто широкі можливості для контролю.

Можливість вимкнути звук для окремих людей під час групових дзвінків, яку надав WhatsApp в останньому оновленні, була насамперед запроваджена для тих користувачів, хто забув зробити це самостійно. Про це повідомляє The Verge. Також нова функція може стати у нагоді у тому випадку, коли деякі спікери перебувають в одній кімнаті і не хочуть чути відлуння того, що співрозмовники говорять у чаті. Але водночас нова функція дозволяє будь-кому з учасників групової бесіди у будь-який час обірвати промову будь-кого.

«Хоча деякі програми для проведення конференцій, як-от Zoom і Microsoft Teams, дозволяють хостам вимкнути звук усіх учасників (або окремих), вони зазвичай не пропонують окремим користувачам можливість вимкнути звук будь-кого під час дзвінка. Ця функція пропонує новий рівень контролю, який, мабуть, найкраще зберегти для хаотичних зустрічей, коли у відеодзвінках беруть участь до восьми осіб або до 32 осіб у голосових дзвінках», - вважає The Verge.

На додачу до нової функції вимкнення звуку WhatsApp тепер дає змогу надсилати повідомлення певним людям під час групового дзвінка. Це може бути корисним, коли хтось хоче передати співрозмовнику якусь інформацію, що не призначена для всієї групи, або просто пожартувати. WhatsApp також буде сповіщати користувачів групових чатів, коли хтось новий приєднався до розмови.

Раніше WhatsApp оголосив, що користувачі отримають змогу вибрати, які контакти бачитимуть фотографію їхнього профілю, а також статус, який показує, коли користувач востаннє був у мережі. Це нововведення має на меті посилити конфіденційність. Минулого року WhatsApp почав приховувати останній статус від незнайомців за замовчуванням через потенційні наслідки для конфіденційності.

Нагадаємо, що WhatsApp зникне з iOS 10 та 11. Блокування месенджера на пристрої зі старою системою почнеться 1 липня.

Фото: Will Cathcart/ Twitter

ms.detector.media