ms.detector.media
MediaSapiens
19.06.2022 11:22
В Україні створили благодійний NFT-проєкт про війну
В Україні створили благодійний NFT-проєкт про війну
Кошти від продажу NFT-картинок планують передати на допомогу постраждалим від війни та відбудову міст.

Новий благодійний NFT-проєкт «Sirens Gallery» в Україні запускає стартап ZibraAI. В галереї проєкту зібрали майже 2000 зображень про війну в Україні, а всі кошти від продажу NFT-картинок спрямують на допомогу постраждалим від війни та відбудову міст, пише Укрінформ.

«Ми не можемо стояти осторонь гуманітарної катастрофи в Україні, до якої призвело вторгнення Росії, тому хочемо долучитись до подолання її наслідків, а також допомогти у післявоєнній відбудові. Для цього команда українського стартапу ZibraAI вирішила використати свій досвід роботи з технологіями штучного інтелекту та створила благодійний NFT-проєкт Sirens Gallery, який документує сюжети основних подій цієї війни. NFT-роботи у колекції – це згенеровані нейромережею картини, що зображують події війни Росії проти України у хронологічному порядку», — зазначив у коментарі Укрінформ кофаундер та СЕО стартпапу ZibraAI Олександр Петренко.

Продаж експонатів розпочнеться 24 лютого на сайті. Повідомляється, що 100% коштів від продажу NFT-робіт передадуть до українських благодійних фондів Dobro.ua та Unchain.fund. 

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 25 березня повідомив, що в Україні запустили перший NFT-музей війни, у якому поєднали блокчейн-технологію, мистецтво та фіксацію історичних фактів, — «Meta History. Museum of War».

ms.detector.media