ms.detector.media
17.06.2022 15:13
ФБР ліквідувало відому російську хакерську мережу
ФБР ліквідувало відому російську хакерську мережу
Мережа, відома як ботнет RSOCKS, містила мільйони зламаних комп'ютерів та інших електронних пристроїв по всьому світу.

Представники правоохоронних органів США разом з колегами з Німеччини, Нідерландів та Великобританії ліквідували хакерську мережу RSOCKS, яка торгувала IP-адресами зламаних пристроїв під виглядом постачальника проксі-сервері. Про це повідомляє Міністерство юстиції США. За даними слідства, мережа належала російським кіберзлочинцям.

Спочатку ботнет RSOCKS був націлений на злам пристроїв Інтернету речей: від «розумних» годинників та інтелектуальних систем відкривання гаражних воріт до промислових систем керування.  Потім розширив свою діяльність на гаджети з Android та звичайні комп’ютери. В решті решт RSOCKS скомпрометував мільйони пристроїв у всьому світі.

Вартість послуг ботнета коливалася від $30 до $200. Зламані IP використовувалися кіберзлочинцями для маскування джерела трафіку під час нападів на державні та приватні організації, серед яких є університет, готель, телестудія, виробник електроніки. Зафіксовані також атаки на приватних осіб.

Розслідування справи тривало принаймні з 2017 року. Зараз  сайт RSOCKS.net не працює, на ньому розміщено оголошення, що ресурс конфісковано ФБР.

Нагадаємо, що у США оголосили вирок російському хакеру з топ-10 спамерів світу.

 Фото: скрін

ms.detector.media