ms.detector.media
16.06.2022 18:25
Україна увійшла в топ-10 рейтинг країн, де найбільш розвинуті технологічні навички
Україна  увійшла в топ-10 рейтинг країн, де найбільш розвинуті технологічні навички
Освітня онлайн-платформа навчання Сoursera завершила дослідження Global Skill Report 2022 та оприлюднила першу десятку лідерів та антилідерів.

Цього року Україна посіла 8 місце у першій категорії «найсучасніша» по технологіях. «Це означає, що українці — одні з найкращих у світі в роботі з комп’ютерними мережами, базами даних, операційними системами, інженерією безпеки, програмною інженерією, комп'ютерним програмуванням, хмарними обчисленнями, веброзробкою, розробкою застосунків для мобільних пристроїв тощо», - прокоментувало високий результат Міністерство цифрової трансформації України у Telegram. Перше місце у цій категорії належить Індонезії.

Щороку Сoursera аналізує тенденції перекваліфікації у понад 100 країнах світу у сфері бізнесу, науці про дані та технологіям. У Глобальному звіті про навички країни ранжуються одна проти одної, причому рейтинги приписуються кожній кваліфікації. Країна, яка демонструє 100% володіння навичками, займає перше місце серед 100+ країн, а країна з 0% – у нижній частині. Coursera розбиває рейтинги кожної групи на наступні чотири категорії:

Найсучасніша (76% або вище)

Конкурентоспроможна (51% – 75%)

Нова (26%-50%)

Що має відставання (25% або нижче).

Одночасно наша країна посіла 5 місце серед антилідерської категорії «Що має відставання» у сфері бізнесу. Найгірші справи у Естонії - вона опинилася на 1 місці. 

Нагадуємо, що для українців запустили безкоштовний курс із кібербезпеки.

Фото: Сoursera

ms.detector.media