ms.detector.media
MediaSapiens
13.06.2022 19:19
Платформа «Конструктив» випустила програму «Українські журналісти та журналістика на війні» (ВІДЕО)
Платформа «Конструктив» випустила програму «Українські журналісти та журналістика на війні» (ВІДЕО)
Журналісти розповіли про свій досвід роботи під час війни та відповіли на питання, чи можна заради перемоги поступитись журналістськими стандартами.

Медіа про культуру і суспільство «Конструктив» випустило відеопрограму «Українські журналісти та журналістика на війні».

На запитання «Конструктиву» відповіли співзасновник «Громадського радіо» і голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов, кореспондент «Радіо Свобода» Мар’ян Кушнір, редактор «Української правди» Денис Карловський та медіаоглядач «Детектора медіа» Ярослав Зубченко.

«Ми поспілкувались з чотирма журналістами й залишили лише вижимку того, що варто знати про боротьбу правди проти цинічної пропаганди. Як це — вести етери з укриття, писати новини по 12-14 год/добу та рятуватись чорним гумором, знімаючи на передовій. Чи займались вони пропагандою? За що можна критикувати зараз владу у медіаполі? Чи можна заради нашої перемоги поступитись журналістськими стандартами? Чи стирається емпатія від пропускання крізь себе великого потоку буденності зла?», – ставлять питання автори проєкту.

Експертні думки про те, чи можливо й чи потрібно підлаштовувати стандарти професії під війну, читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Як війна впливає на журналістські стандарти».

Колаж: Конструктив/YouTube/Радіо Свобода 

ms.detector.media