ms.detector.media
MediaSapiens
10.06.2022 10:25
Google створив інструмент, який показує зміни на поверхні Землі в режимі реального часу
Google створив інструмент, який показує зміни на поверхні Землі в режимі реального часу
У компанії кажуть, що цей інструмент допоможе контролювати та розуміти екосистеми, щоб робити точніші прогнози та ефективно планувати захист довкілля на планеті.

Компанія Google запустила інструмент Dynamic World, який показує зміни на поверхні Землі в режимі реального часу.

Dynamic World використовує глибоке навчання та супутникові зображення для створення мапи з високою роздільною здатністю, яка показує сільськогосподарські угіддя, забудови, водойми, дерева тощо. Над створенням цього інструменту також працював Інститут світових ресурсів (WRI).

«Завдяки платформі Google Earth Engine і AI Platform Dynamic World ми отримуємо майже в реальному часі глобальні дані про ґрунтовий покрив. Ця інформація з роздільною здатністю десять метрів надає безпрецедентний рівень деталізації того, що знаходиться на землі та як це використовується — чи то ліси на Амазонці, чи сільські господарства в Азії, чи розвиток міст у Європі або сезонні водні ресурси в Північній Америці. Завдяки цій інформації люди — як вчені, так і політики — можуть контролювати та розуміти екосистеми, щоб робити точніші прогнози та ефективно планувати захист нашої планети в майбутньому», — розповіли в компанії.

Модель штучного інтелекту створює понад 5000 зображень на день, а дані про покрив постійно оновлюються, починаючи з червня 2015 року. Dynamic World класифікує тип покриву на кожні 93 м².

«Щоб отримати більш точне уявлення про земний покрив за допомогою Dynamic World, наші партнери з WRI визначили дев'ять найважливіших типів покриву: вода, затоплена рослинність, забудовані території, дерева, сільськогосподарські угіддя, гола земля, трава, чагарник, сніг/лід. Dynamic World використовує наш штучний інтелект і хмарні обчислення для виявлення комбінацій різних типів земного покриву та робить висновки, наскільки ймовірна присутність кожного з дев'яти типів покриву у кожному пікселі супутникового зображення», — розповіли в Google.

Крім того, дослідники можуть створювати власні карти, наприклад, мапу, яка аналізує врожай у певні дати. Для цього дослідники мають об’єднати свою інформацію з даними, які надає Dynamic World.  

Нагадаємо, у 2020 році Google створив інтерактивну онлайн-виставку впливу клімату на історичні об'єкти. Проєкт мав на меті показати руйнівний вплив змін клімату на всесвітньо відомі визначні місця. З листопада 2021 року компанія Google разом з YouTube вимкнула монетизацію та заборонила рекламу контенту, який заперечує зміни клімату

Фото: Google

ms.detector.media