ms.detector.media
MediaSapiens
07.06.2022 19:04
#SuspendKremlin. В Україні започаткували глобальну ініціативу для витіснення російської пропаганди
#SuspendKremlin. В Україні започаткували глобальну ініціативу для витіснення російської пропаганди
Автори ініціативи прагнуть донести до СEO Twitter, Meta, Google ідею про те, чому необхідно закрити офіційні акаунти Кремля та їхніх афілійованих медіа.

В Україні запустили глобальну ініціативу #SuspendKremlin, яка має на меті зупинити поширення російської пропаганди на платформах соцмереж. Автори ініціативи вже надіслали сотні листів до великих компаній (Meta, Twitter, Google та інших) із проханням закрити на платформах офіційні акаунти Кремля та його афілійованих медіа.

«Ідея ініціативи проста: достукатися до техгігантів, аби ті вичистили російський уряд та пропаганду з Росії зі своїх платформ,написав представник проєкту Віталій Мороз на своїй сторінці у фейсбуку. — У чому суть: Росія використовує західні платформи для просування своєї “пропаганди війни” і робить це в порушення міжнародних договорів. Техгіганти зробили тільки половинчасті кроки щодо Росії, — їм чи не вистачає мужності чи здорового глузду, адже Росія порушує своїми дописами правила цих же соцмереж. Відповідно, ціль кампанії — донести до СEO Twitter, Meta, Google ідею закрити офіційні акаунти Кремля та їхніх афілійованих медіа».

Ініціативу започаткували волонтери Digital Diplomacy Task Force, що об'єднує грузинів, американців та українців. Долучитися до кампанії можна через хештег #SuspendKremlin.

Нагадаємо, раніше MedaSapiens повідомляв, як популярні соцмережі нарощують сили в боротьбі з російською дезінформацією, поки Росія закривається від світу «залізною завісою», залишаючи своїх громадян без доступу до популярних соцмереж.

Фото: unsplash

ms.detector.media