ms.detector.media
MediaSapiens
06.06.2022 11:29
Мінцифри: ІТ-армія атакувала російські ЗМІ, інтернет-провайдерів та інформаційні системи
Мінцифри: ІТ-армія атакувала російські ЗМІ, інтернет-провайдерів та інформаційні системи

Міністерство цифрової трансформації 6 червня повідомило, що протягом тижня, який минув (30 травня — 5 червня), українська ІТ-армія атакувала понад 600 російських ресурсів. Серед них — російські регіональні ЗМІ, інтернет-провайдери та інформаційні системи.

У Мінцифри розповіли, що через кібератаки на особисті кабінети інтернет-провайдерів «росіянам було складно заплатити за інтернет». «Сотні регіональних ЗМІ, які поширюють путінську пропаганду та підтримують війну проти України, стабільно лежать тижнями», — додали у відомстві.

Крім того, у Міністерстві сказали, що цього тижня ІТ-армія також атакувала російські інформаційні системи (ІС), що забезпечують збір, пошук, обробку та пересилання інформації. Зокрема атаки зазнав сайт Міністерства праці та соціального захисту Росії — була недоступна вся інформація, що містилася в інформаційній системі міністерства.

Також українська ІТ-армія атакувала:

  1. ІС житлового будівництва, куди забудовники вносять відомості по об'єкту, що будується, з урахуванням виданих органом місцевого самоврядування дозволів на будівництво та дозволів на введення в експлуатацію;
  2. ІС ресурсу про землю та нерухомість, який містить набір відомостей, що дає змогу отримувати інформацію про певну територію, зокрема для будівництва або надання земельної ділянки.
  3. ІС насінництва, яка використовується для внесення даних про висіяне насіння в єдиний реєстр.

Раніше стало відомо, що хакери атакували сайт Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства Росії та замінили його заголовок на «Слава Україні!».

Нагадаємо, 30 травня Міністерство цифрової трансформації повідомило, що протягом 23-29 травня українська ІТ-армія атакувала понад 800 російських онлайн-ресурсів, встановивши рекорд. Зокрема, кібератак зазнали магазин застосунків RuStore, російські банки, страхові сервіси та біржі.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

ms.detector.media