ms.detector.media
MediaSapiens
06.06.2022 10:15
Рейтинг сайтів Kantar: Telegram наздоганяє Facebook за розміром аудиторії
Рейтинг сайтів Kantar: Telegram наздоганяє Facebook за розміром аудиторії
Уперше до рейтингу потрапив додаток YouTube Music.

Kantar CMeter склав рейтинг мобільних додатків, популярних серед українців у квітні 2022 року. У першій трійці — веббраузер Chrome, пошта Gmail та месенджер Viber. Водночас месенджер Telegram наздоганяє соціальну мережу Facebook за розміром аудиторії.

«Telegram протягом останніх місяців суттєво збільшив свою аудиторію (94% у квітні проти 89% у січні 2022 року) та майже наздогнав Facebook за охопленням. Попри стрімке зростання Telegram, незмінний лідер Viber продовжує залишатися топ-1 серед месенджерів», — йдеться в повідомленні.

Водночас вперше до рейтингу потрапив додаток YouTube Music (18-та позиція). Китайська соцмережа TikTok обійняла 16-ту позицію в рейтингу.

«Застосунок для електронних документів та державних послуг "Дія" нині можна вважати неодмінною частиною смартфонів українців. Охоплення застосунку збільшилося на 10% протягом трьох місяців й сягнуло позначки 84%», — розповіли в Kantar CMeter та додали, що з подібними темпами зростає популярність додатку Google Pay для безконтактних оплат, яким у квітні користувалися 61% українців. Загалом у квітні зросла популярність інтернет-банкінгу (Приват24, monobank тощо).

Крім того, у квітні до рейтингу потрапили одразу два оператори мобільного зв’язку — «Київстар» (18-те місце) та Vodafone (20-те місце).

Раніше Kantar CMeter повідомив, що у січні 2022 року соцмережа Facebook вибула з трійки лідерів у рейтингу популярних серед українців сайтів та опустилася на 5-ту сходинку. Telegram також посів сьоме місце та зафіксував свою перевагу над Іnstagram — 88,5% проти 78,9%. 

Фото: Kantar CMeter, Dima Solomin / Unsplash

ms.detector.media