ms.detector.media
05.06.2022 13:16
«Ми воюємо за вас, щоб передати ці території вам». СБУ перехопила методички ФСБ
«Ми воюємо за вас, щоб передати ці території вам». СБУ перехопила методички ФСБ
Служба безпеки оприлюднила рекомендації російських спецслужб щодо «правильного висвітлення спецоперації» в Україні.

На сайті СБУ опубліковано інформацію про зміст пропагандистських методичок російських спецслужб щодо «правильного висвітлення спецоперації» в Україні. Як стверджує Служба безпеки, це матеріали 5-го відділу ФСБ.

За цими матеріалами, ФСБ хоче нейтралізувати місцеві українські телеканали і почати цілодобове мовлення на територіях, взятих під контроль військовими силами РФ. Завдання — ще раз акцентувати увагу українців на тезі «Росія не окуповує територію. Росія піде, але тільки тоді, коли буде встановлено нову українську владу».

В ефірі телеканалів на території України російські силовики хочуть транслювати меседж «Ми воюємо за вас, щоб передати ці території вам».

Також у ФСБ хотіли б закріпити «образ російського воїна-визволителя». Робити це пропонують шляхом реалізації цілих кампаній. Серед них — «відео спільних дій російських і українських солдат проти українських нацистів», використання документальних фільмів ВВС про нацистів і Холокост.

«Виникає необхідність посилення роботи з журналістами і медіаекспертами з зарубіжних країн, не тільки західних, а й в арабському світі, Центральній Азії, Китаї та Індії», — йдеться  в методичці.

А в Європейському Союзі ФСБ планує активно поширювати «факти і прогнози» про подальше погіршення життя громадян європейських країн через те, що «політика їхніх урядів підтримує націоналістичні групи в Україні».

У ФСБ визнають, що населення Росії досі не розуміє, чому війна в Україні була єдино можливим способом «реалізації цілей РФ». Російська спецслужба також визнає, що потрібні нові аргументи для виправдання воєнних злочинів росіян.

Для цього вони хочуть створювати більше роликів про «героїв- і визволителів-росіян», про порятунок тварин, про «возз’єднання розлучених сімей». Також ФСБ вважає за можливе «організовувати збір гуманітарної допомоги від громадян Росії на вуличних та інтернет-проєктах».

Нагадаємо, Росія використовує в соціальних мережах «фабрику тролів» для поширення дезінформації про війну в Україні. За даними експертного дослідження, яке фінансує Британія, Росія розробила кампанію з дезінформації, покликану маніпулювати міжнародною громадською думкою щодо вторгнення РФ в Україну, посилити підтримку війни та завербувати нових симпатиків. 

Фото з сайту ZN.UA.

Поки ФСБ міркує, як переконати українців у тому, що росіяни є «визволителями», в Україні росте спротив РФ і набувають популярності мангали у вигляді Кремля, який палає. 

ms.detector.media