ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2022 12:52
Геращенко поширив фейк, що Росія завдала ракетний удар по Бескидському тунелю
Геращенко поширив фейк, що Росія завдала ракетний удар по Бескидському тунелю
Геращенко не спростував свою заяву, натомість відредагував пост.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко поширив фейк про те, що Росія 1 червня завдала ракетний удар по Бескидському тунелю, що на Львівщині. Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін та голова Львівської ОВА Максим Козицький спростували інформацію, яку поширив Геращенко.

«Інформація про удар по Бескидському тунелю не відповідає дійсності», — повідомив Камишін.

Геращенко не спростував свою заяву, натомість відредагував пост: в оновленому тексті вже немає згадки про Бескидський тунель.

Водночас Олександр Камишін підтвердив, що російські війська вчергове вдарили по залізничній інфраструктурі Львівської залізниці. Максим Козицький, своєю чергою, розповів, що ракетний удар завдали по об’єкту транспортної інфраструктури у Стрийському районі на Львівщині. «Хочу також вкотре наголосити: слідкуйте за тим, звідки ви берете інформацію. Вчора один телеграм-канал поширив фейк про цей ракетний удар. Багато телеграм-каналів, медіа і людей перепостили собі цей фейк, а потім першоджерело відредагувало інформацію», — додав він.

Як зменшити ймовірність отруєння ворожими вкидами та фейками, а також не марнувати час на вигадки, які хтось намагається видати за новини, читайте в матеріалі MediaSapiens «Як добирати джерела інформації під час війни».

Раніше речниця управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага розкритикувала Антона Геращенка через те, що він після атаки російських окупантів повідомив, що протиповітряні сили збили над Києвом ракету, та назвав район, у якому впали її уламки.

ms.detector.media