ms.detector.media
MediaSapiens
23.05.2022 10:46
Мінцифри: IT-армія атакувала магазин застосунків NashStore
Мінцифри: IT-армія атакувала магазин застосунків NashStore
У відомстві розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кіберармія атакувала близько 2000 російських ресурсів.

Міністерство цифрової трансформації повідомило, що українська IT-армія за минулий тиждень, 16-22 травня, атакувала 400 російських ресурсів, серед яких — російські ЗМІ, банки та російський магазин застосунків NashStore.

«З дня російського вторгнення в Україну ІТ-армія атакувала близько 2000 російських ресурсів. Багато з них було атаковано повторно. Продовжуємо протистояти російській агресії та завдавати превентивні удари по їхніх кіберпозиціях», — йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли, що через кібератаки багато сайтів регіональних ЗМІ були недоступні.

У Мінцифри додали, що кібератак з українського боку зазнали:

Раніше Міністерство цифрової трансформації повідомило, що українська IT-армія за 9-15 травня атакувала 240 російських ресурсів, серед яких — російські ЗМІ, авіасектор та сервіси для бізнесу.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що роботу російських хакерів та військових РФ координують з єдиного воєнного центру. У Держспецзв'язку розповіли, що кібератаки на Україну здійснюють кваліфіковані АРТ-угрупування, які фінансує уряд Росії, та звичайні кібертерористи.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

ms.detector.media