ms.detector.media
18.05.2022 17:52
«Google Росія» розпочала процедуру банкрутства
«Google Росія» розпочала процедуру банкрутства
Компанія повідомляє, що продовжить надавати популярні сервіси російським користувачам.

У Росії запущено процедуру банкрутства «Google Росія». Банківський рахунок компанії заарештовано, офіс закрито. Про це повідомляє РБК та російське агентство «Інтерфакс»

Попри це, Google Russia сподівається продовжити роботу та надавати російським користувачам свої безкоштовні сервіси, пише РБК. Ідеться про такі сервіси, як пошуковик, YouTube, Gmail, Google карти, Google Play та інші.

При цьому, як розповів інтернет-виданню представник «Google Росія», арешт банківського рахунку компанії унеможливив функціонування офісу у РФ, у тому числі, збереження працівників та оплату праці, оплату послуг постачальників та підрядників, а також виконання інших фінансових зобов'язань.

«Інтерфакс» повідомляє, що ТОВ «Гугл» має намір звернутися до арбітражного суду із заявою про визнання власного банкрутства. Відповідне сповіщення компанія розмістила на Федресурсі. За цими даними, компанія з 22 березня 2022 року «передбачає власне банкрутство та неможливість виконання грошових зобов'язань».

Сума оборотного штрафу щодо Google на понад 500 млн. рублів (близько 227 млн 287 тисяч грн.) за рахунок призначеного виконавського збору. Згідно з даними банку даних Федеральної служби судових приставів, окрім оборотного штрафу в 7,2 млрд рублів, компанія зобов'язана виплатити 505 534 136 руб. ( близько 231 млн 950 грн.).

Нагадаємо, у листопаді 2021 року суд у Москві оштрафував компанію Google на 3 мільйони рублів (близько 40 тисяч доларів) через відмову видалити «заборонений у Росії контент». 

Загалом за рік компанію оштрафували на понад 40 мільйонів рублів (535 тисяч доларів). У жовтні Google повідомив, що виплатив РФ понад 32 мільйони рублів (429 тисяч доларів).

Google не підтримує російську агресію проти України. У квітні компанія повідомила, що її рекламний сервіс AdSense призупинив монетизацію контенту, що заперечує або виправдовує війну в Україні.

Фото з фейсбук-сторінки Google

ms.detector.media