ms.detector.media
15.05.2022 18:54
Під час голосування конкурс «Євробачення-2022» атакували російські хакери — ЗМІ
Під час голосування конкурс «Євробачення-2022» атакували російські хакери — ЗМІ
14 травня дописи про атаку на мережі «Євробачення» з’являлися на телеграм-каналі «Легіону», що є підрозділом «Killnet».

Проросійські хакерські групи намагалися атакувати мережеву інфраструктуру конкурсу «Євробачення-2022». Їм перешкодила італійська поліція. Про це з посиланням на дані правоохоронців повідомляє Reuters.

Спроби зламати інтернет-ресурси конкурсу були і 14 травня, і 11 травня, коли відбувся перший півфінал «Євробачення». Під час голосування та виступів відділ кібербезпеки поліції заблокував декілька кібератак. Вони велися хакерською групою «Killnet» та її філією «Легіон».

Зокрема, 14 травня дописи про атаку на мережі «Євробачення» з’являлися на телеграм-каналі «Легіону». Втім, невдовзі хакери вести заклики припинили.

Також 11 травня, за даними інформагентства ANSA, «Killnet» заявив про атаку на веб-сайти кількох італійських установ, включаючи Сенат, Верхню палату італійського парламенту та Національний інститут здоров'я (ISS). 

Хоча організаторам конкурсу вдалося захиститися від кібератаки в прямому ефірі, без негараздів не обійшлося. У шести країнах заявили про питання стосовного того, як проходило голосування під час «Євробачення-2022» та як голосували журі. Як повідомили кілька представників країн, вони віддавали свої 12 балів саме Україні, а не іншій країні, якій було присвоєно найвищий бал Європейською мовною спілкою. Ці результати перевіряються, розповіла голова української делегації на «Євробаченні-2022» Оксана Скибінська.

Усі ці обставини не вплинули на глядацьку підтримку українського гурту «Калуш Оркестра», який переміг на «Євробаченні-2022». Виконавці отримали найбільшу кількість балів від глядачів за все існування конкурсу.

Фото з фейсбук-сторінки конкурсу Євробачення

ms.detector.media