ms.detector.media
MediaSapiens
12.05.2022 12:04
Google дозволить користувачам контролювати персоналізацію реклами в пошуковику та YouTube
Google дозволить користувачам контролювати персоналізацію реклами в пошуковику та YouTube
Крім того, у новому центрі буде опція, за допомогою якої користувачі можуть повністю відключити персональну рекламу.

Компанія Google до кінця року планує запустити новий інструмент — «Мій рекламний центр», за допомогою якого користувачі зможуть контролювати персоналізацію реклами в додатках та на сайтах Google, включаючи пошуковик, YouTube та стрічку Discover. Про це представники компанії повідомили на конференції розробників комп'ютерного програмного та апаратного забезпечення Google I/O, передає TechCrunch.

З нового меню, яке відображатиметься в усіх оголошеннях на різних сайтах, користувачі зможуть взаємодіяти з рекламою декількома способами: оцінити або поділитися; заблокувати або поскаржитися; дізнатися, хто заплатив за рекламу та чому вона націлена на них.

За словами Google, у новому центрі користувачі зможуть дізнатися більше, як персоналізувати реклами та контролювати власні дані, які використовують для таргетованої реклами. «На головному екрані хаба користувачі зможуть включати та вимикати рекламу різних категорій, натискаючи кнопки "плюс" та "мінус" у різних категоріях, таких як фітнес, оренда на час відпустки, догляд за шкірою та багато інших. Наприклад, якщо ви хочете бачити менше реклами краси, ви можете просто натиснути, щоб видалити її зі своєї добірки. Ви також можете переглянути екран з брендами, які вам подобаються, а потім клацнути, щоб додати або видалити їх зі свого персонального зведення оголошень», — йдеться в повідомленні.

Також нові елементи керування Google дозволяють користувачам обмежити рекламу на більш делікатні теми, наприклад: реклама алкоголю, азартних ігор, реклама про вагітність, виховання дітей та схуднення.

Крім того, у новому центрі буде опція, за допомогою якої користувачі можуть повністю відключити персональну рекламу. У Google вважають, що більшість користувачів не підуть на «цей екстремальний крок». «Ми вважаємо персоналізовану рекламу цінною та корисною — так само, як персоналізовані рекомендації з фільмів, персоналізовані рекомендації з новин та персоналізовані комерційні рекомендації», — сказав директор Google з конфіденційності та довіри до реклами Девід Темкін.

Нагадаємо, у лютому 2022 року компанія Google вирішила змінити політику приватності на смартфонах Android та розробити нову систему передачі даних користувачів — Privacy Sandbox. Нові налаштування мають відключити рекламні трекери та обмежити можливість додатків обмінюватися даними користувачів з третіми сторонами. Пізніше компанія повідомила, що її рекламний сервіс AdSense призупинив монетизацію контенту, який заперечує або виправдовує війну в Україні.

Фото: Pawel Czerwinski / Unsplash

ms.detector.media