ms.detector.media
MediaSapiens
10.05.2022 11:19
Другий день кібератаки. Rutube «заговорив» українською
Другий день кібератаки. Rutube «заговорив» українською

Російський відеохостинг Rutube, який 9 травня зазнав хакерської атаки та не працює вже другу добу, звернувся до міністра цифрової трансформації Михайла Федорова українською та пообіцяв передати йому новину про відновлення «на ексклюзивних правах».

«Дякуємо вам за піар та маємо повідомити, що ми могли б перекладати новини для вас, щоб ви не порушували стиль вашого каналу та не використовували російську мову», — написали також у телеграм-каналі Rutube.

Федоров відповів: «Непрацюючий другу добу Rutube заговорив українською. Працюватимемо далі, поки кремль не заговорить».

Раніше російський відеохостинг повідомив про «найбільшу в історії компанію кібератаку».

За словами близького до команди Rutube джерела The Village Russia, атака почалася близько п'ятої ранку — у результаті дій хакерів був «повністю видалений код сайту», і тепер відеосервіс «не підлягає відновленню». «Зазвичай на такий випадок передбачені бекапи, але в конкретній ситуації проблема, ймовірно, у тому, що в сервісі досі не розуміють, чи має хакер, як і раніше, доступ до системи чи вже ні. Відеоконтент в результаті атаки не постраждав. На думку джерела, така кібератака стала можлива через витік кодів доступу до сайту», — йдеться в повідомленні.

Як писав MediaSapiens, 11 березня росіяни почали обмежувати доступ до соціальної мережі Instagram на території своєї країни. 21 березня в Росії суд визнав Meta «екстремістською організацією» та заборонив Facebook та Instagram. В ухвалі суду йшлося, що блокування Facebook та Instagram розпочнеться в Росії «негайно». Замість інстаграму в Росії вирішили запустити додаток «Росграм»

ms.detector.media