ms.detector.media
MediaSapiens
03.05.2022 10:30
В Україні створили проєкт для пошуку житла та отримання допомоги для переселенців
В Україні створили проєкт для пошуку житла та отримання допомоги для переселенців

Офіс президента України, Укрзалізниця та Міністерство цифрової трансформації запустили проєкт «Там, де вас чекають», який має спростити процес евакуації, пошуку житла та отримання гуманітарної допомоги для вимушених переселенців.

У межах проєкту створили сайт з інтерактивною мапою — на ній зображені місця, які кожна область може запропонувати для безкоштовного розселення переселенців. Також там є номери телефонів контактних центрів у кожній області, куди можна звертатися самостійно із відповідним запитом. Місцеві органи влади, своєю чергою, мають супроводжувати евакуйованих українців від вокзалів до місця розселення.

«На п'яти "відправляючих" вокзалах — у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Лозовій — стюарди реєструватимуть тих, хто евакуюється, в єдиній системі та допомагатимуть визначитися з місцем майбутнього тимчасового поселення. На чотирьох "приймаючих" вокзалах – у Львові, Ужгороді, Чернівцях та Івано-Франківську — евакуйованих, які були зареєстровані, уже зустрічатимуть інші співробітники залізниці та волонтери, які організовано передадуть їх представникам місцевої влади. Ті, у свою чергу, доставлять евакуйованих з вокзалу до місця поселення», — розповіли в Укрзалізниці та додали, що зареєструватися в системі можна буде також у деяких поїздах.

Раніше Міністерство цифрової трансформації та Corezoid запустили в Telegram та Viber для переселенців, військових та територіальної оборони чат-бот «Турботник», за допомогою якого можна знайти тимчасову домівку або необхідні речі в Центрах надання адміністративних послуг.

Фото: скриншот 

ms.detector.media