ms.detector.media
MediaSapiens
02.05.2022 12:30
В Україні запустили інтерактивну мапу з фотопанорамами зі зруйнованих Росією міст
В Україні запустили інтерактивну мапу з фотопанорамами зі зруйнованих Росією міст
Зараз на сайті 360war.in.ua 58 фотопанорам з Ірпеня, Гостомеля та Бучі.

В Україні запустили проєкт 360war.in.ua, у межах якого створили інтерактивну мапу з фотопанорамами зі зруйнованих Росією українських міст. Автор 360war.in.ua — інформаційний аналітик Тарас Волянюк.

Тарас Волянюк розповів MediaSapiens, що проєкт стартував минулого тижня, а зйомки тривали з середини квітня. Зараз на сайті 360war.in.ua 58 фотопанорам з Ірпеня, Гостомеля та Бучі. Наступними стануть Бородянка, Макарів і Горенка на Київщині, а невдовзі — Чернігів. Також автори проєкту покажуть знищений російськими військовими літак «Мрія». Надалі планують показати інші зруйновані міста, зокрема Харків та Миколаїв.

У 360war.in.ua документують злочинні наслідки російської агресії в Україні. «Проєкт націлений насамперед на людей, які не перебували в тих містах. Фото не є репортажними, з точки зору емоцій. Репортажні фотографи заходять у місто першими — знімають жертв тощо. Ми більше інфраструктурний проєкт. Націлені показати, що війна — надовго. Навіть після звільнення територій нам ще довго це відбудовувати, — сказав Волянюк. — Ми робимо проєкт для усвідомлення того, що нам треба зараз об’єднатися й з розумінням ставитися до людей, які буквально могли втратити свій дім. З іншого боку, є міжнародна авдиторія, для якої це можливість побачити, який вигляд мають звільнені міста».

Проєкт доступний українською та англійською мовами. 360war.in створюють спільно з фотографом Дмитром Малишевим. «Дмитро  сертифікований фотограф Google Street View. Ми використовуємо його техніку — спеціальний сферичний фотоапарат, ручну зйомку дроном (не в автоматичному режимі). Ми націлені більше на якісну зйомку, а не на масовість. У нас більш медійний проєкт для привернення уваги, а не для обліку всіх зруйнованих будівель», — зазначив Тарас Волянюк.

Нагадаємо, на початку квітня МВС України оголосило, що в співпраці з Google  розпочало проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення у зруйнованих містах України. Мета проєкту — фіксація воєнних злочинів Росії.

Фото надано 360war.in.ua 

ms.detector.media