ms.detector.media
MediaSapiens
28.04.2022 17:32
«Антонов» попередив про фейковий збір коштів на відновлення Ан-225 «Мрія»
«Антонов» попередив про фейковий збір коштів на відновлення Ан-225 «Мрія»
«Антонов» попереджає, що «збір коштів» від AMEDIA.UA створили без погодження з держпідприємством.

Державне підприємство «Антонов» повідомило, що невідомі розпочали фейковий збір коштів на відновлення знищеного росіянами літака Ан-225 «Мрія».

Фейковий збір коштів розпочався на сторінці an225nft.com. Як зазначає «Антонов», сторінка створена компанією AMEDIA.UA.  

«Прикриваючись благородною місією, невідома компанія збирає гроші, використання яких простежити неможливо. Більш того, за посиланнями на сайті вказують різні напрямки спрямування коштів: у першому – на будівництво "Мрії", у другому – "на потреби ЗСУ"»,  – повідомила компанія.

«Антонов» офіційно заявив, що цей «збір коштів» створений та розміщений без погодження з держпідприємством, яке не надавало жодних повноважень вказаній компанії.

«Ті кошти, які вже надійшли на рахунок підприємства, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови "Мрії". При цьому ДП "АНТОНОВ" виступає за прозорість процесу залучення інвестицій», – додає компанія.

Зараз «Антонов» працює над розробкою офіційного сайту з реквізитами, де кожен зможе побачити, скільки коштів залучено на відбудову найбільшого в світі транспортного літака. На цьому ж ресурсі буде розміщено також звіт про використання надходжень. Про відкриття цього сайту буде повідомлено офіційно.

«Не довіряйте невідомим компаніям! Слідкуйте за офіційними повідомленнями ДК "Укроборонпром" та ДП "АНТОНОВ" щодо розвитку програми відновлення Ан-225. Переможемо та відбудуємо "Мрію" разом!», – резюмували в «Антонові».

Росіяни знищили один з найбільших у світі літаків Ан-225 «Мрія» у Гостомелі під час  повітряної атаки.

На момент повномасштабного вторгнення росіян Ан-225 «Мрія» знаходився на ремонті у аеропорту Гостомель, тому не встигла вилетіти з України.

Україна анонсувала відбудову літака.

Архівне фото: ANTONOV Company/Facebook

ms.detector.media