ms.detector.media
MediaSapiens
27.04.2022 08:35
Держдеп пропонує до 10 млн доларів за інформацію про російських кіберзлочинців
Держдеп пропонує до 10 млн доларів за інформацію про російських кіберзлочинців
Серед іншого їх підозрюють у розповсюдженні вірусу NotPetya у США та по всьому світу в червні 2017 року.

Програма винагород за справедливість Державного департаменту США (RFJ) пропонує до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе ідентифікувати або визначити місцезнаходження будь-якої особи, яка бере участь у шкідливій кібердіяльності проти критичної інфраструктури США за вказівкою уряду іншої країни.

Зокрема, RFJ просить повідомляти інформацію про шістьох офіцерів Головного розвідувального управління Генерального штабу збройних сил РФ (ГРУ) через їхню роль у злочинній кібердіяльності проти США.

Йдеться про Юрія Сергійовича Андрієнка, Сергія Володимировича Детістова, Павла Валерійовича Фролова, Анатолія Сергійовича Ковальова, Артема Валерійовича Очиченка та Петра Миколайовича Пліскіна, яких підозрюють у зламі комп’ютерних систем. Усі шестеро працюють у підрозділі 74455 ГРУ, також відомому дослідникам кібербезпеки як команда Sandworm, Telebots, Voodoo Bear та Iron Viking.

Серед іншого саме їх підозрюють у розповюдженні вірусу NotPetya у США та по всьому світу в червні 2017 року. Кібератаки пошкодили комп’ютери лікарень, інших медичних установ Heritage Valley, а також деяких приватних структур. Тодішня кібератака загалом нанесла американським організаціям збитків на майже 1 мільярд доларів США.

15 жовтня 2020 року США висунули звинувачення шістьом російським офіцерам у змові з метою здійснення комп’ютерного шахрайства, зловживаннях, пошкодженні захищених комп’ютерів та крадіжці особистих даних.

Зв’язатися з Rewards for Justice щодо інформації про цих осіб можна через браузер Tor за адресою: he5dybnt7sr6cm32xt77pazmtm65flqy6irivtflruqfc5ep7eiodiad.onion.

Раніше повідомлялось, що російські хакери розсилають від імені СБУ листи з вірусом.

Ілюстрація: unsplash

ms.detector.media