ms.detector.media
MediaSapiens
26.04.2022 09:34
У телеграмі створили фейковий чат-бот СБУ
У телеграмі створили фейковий чат-бот СБУ
За допомогою справжнього «Stop Russian War» можна повідомляти про пересування російських військ, техніки, про виявлені вибухові пристрої тощо.

Служба безпеки України попередила, що в телеграмі створили фейковий чат-бот СБУ «Stop Russian War».

«Російські окупанти намагаються зменшити опір українців та запускають нові фейки. Цього разу вони поширили в мережі фейковий чат-бот зі схожою на офіційний назвою, яка відрізняється лише на кілька літер», — розповіли в спецслужбі. Там закликали перевіряти, куди надсилаєте інформацію, та довіряти лише офіційним сторінкам державних органів і структур.

Офіційний чат-бот СБУ за посиланням.

Нагадаємо, 26 лютого Служба безпеки України запустила чат-бот в телеграмі «STOP Russian War» (@stop_russian_war_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ. 10 березня СБУ розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України. Відтепер до чат-бота у Telegram додали «гарячі» телефонні лінії, електронну пошту та інші месенджери. 15 квітня бот «Stop Russian War» оновили, зокрема, додали нові функції, за допомогою яких можна повідомляти про виявлені вибухові пристрої та техніку, яку покинули російські окупанти. СБУ також запустила сервіс «Bachu.info», за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військ та техніки навіть за відсутності інтернету.

Міністерство цифрової трансформації також запустило чат-бот в телеграмі «єВорог» (@evorog_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військових та техніки РФ. Для авторизації треба підтвердити особу в застосунку «Дія». Це потрібно, щоб послугою не змогли скористатися окупанти. У боті «єВорог» запустили нову функцію, за допомогою якої можна повідомити про вбивць у Бучі, Ірпені та Гостомелі.

Фото: СБУ

ms.detector.media