ms.detector.media
MediaSapiens
21.04.2022 17:47
В Україні запустили програму для психологічної підтримки «Час поговорити»
В Україні запустили програму для психологічної підтримки «Час поговорити»
Навчання та участь у проєкті — безкоштовні.

Освітній проєкт #Stop_sexтинг запустив програму психологічної підтримки «Час поговорити».

«У відповідь на ситуацію в Україні 6 українок створили навчальний проєкт “Час поговорити”. Основна ціль якого — взаємна психологічна підтримка та допомога під час воєнних дій для трьох груп українців: освітян, батьків та волонтерів. Згодом навчання буде відкрито і для інших категорій», — йдеться в повідомленні.

Кожна міні-група складатиметься з 6-8 людей на чолі з лідером. Навчання лідерів груп проходитиме в онлайн-форматі, а міні-групи, за вибором учасників, можуть проводитися як онлайн, так і офлайн. Набір лідерів груп уже розпочали. Заявки на безкоштовне навчання можуть подати освітяни, батьки та волонтери за посиланням. Набір учасників груп розпочнеться пізніше.

Ініціатори проєкту пояснюють, що «Час поговорити» — «це не зустріч із психологом, це допомога в форматі "рівний-рівному"».

Навчання та участь у проєкті — безкоштовні, проведення груп — безоплатне.

Проєкт створила команда  #stop_sexтинг, що з 2019 року працює у сфері освіти, безпеки та освітньо-інформаційних кампаній щодо захисту дітей в інтернеті. Разом у команди 42 роки досвіду у сфері психології, освіти та розробки освітніх програм для дорослих і дітей, медіації, комунікацій, реформ в уряді, інформаційних кампаній, роботи благодійних фондів та громадських організацій. Учасниці проєкту постійно співпрацюють з провідними у світі міжнародними організаціями; урядовими, бізнес, медіа та громадськими організаціями в Україні, а також навчаємося по всьому світу.

«Ми з командою #stop_sexтинг відчули, що маємо сили та бажання зробити для українців ще більше. Дати більше сили, створити нові або посилити розірвані соціальні контакти людей, створити міні-спільноти для рішень новітніх соціальних та психологічних проблем. І насправді ми вже мали рішення — адаптовану для українців та апробовану в Україні (з жовтня 2021 по лютий 2022) унікальну технологію, на створення якої мене надихнули американські програми та програми закритих елітних бізнес-клубів по всьому світу», — розповіла Анастасія Дьякова, засновниця #stop_sexтинг та програми психологічної підтримки «Час поговорити».

Раніше Інститут когнітивного моделювання разом з Кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії та фахівцями проєкту «Друг» запустили телеграм-бот першої психологічної допомоги — «Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot). Також Інститут когнітивного моделювання, Міністерство охорони здоров’я та Офіс президента України запустили цілодобову платформу психологічної допомоги — «Розкажи мені».

Фото: #Stop_sexтинг

ms.detector.media