ms.detector.media
MediaSapiens
21.04.2022 16:59
Як розпізнати ботів у соцмережах — поради проєкту #Stop_sexтинг
Як розпізнати ботів у соцмережах — поради проєкту #Stop_sexтинг

Інформаційно-освітній проєкт #Stop_sexтинг дав поради, як розпізнати профілі ботів у соціальних мережах — треба звертати увагу на ім’я, фото та інформацію в профілі. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Щоб визначити бота у #Stop_sexтинг радять звертати увагу на:

  1. Ім’я профілю. Несправжні профілі найчастіше використовують абстрактні назви, однотипні імена (як-от Іван Іванович) або емоджі.
  2. Фото. Найчастіше фейкові профілі не використовують справжні фотографії.
  3. На сторінку. Фейкові фейсбук-профілі зазвичай репостять інформацію лише однієї тематики та залишають багато коментарів на різних дописах.
  4. Як та що пишуть — чи помічали схожі повідомлення та коментарі; чи надсилає цей профіль посилання на інші ресурси? Боти можуть використовувати однакові повідомлення, щоб дізнатися детальну інформацію.

Раніше Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України дала поради, як заблокувати повідомлення ворога в месенджерах та убезпечити себе від впливу інформаційно-психологічних операцій Росії, а також рекомендації щодо користування смартфонами, які допоможуть зекономити заряд та налаштувати економію енергії. Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA дала низку рекомендацій, як захистити пристрої в умовах інформаційно-психологічної війни. Міністерство цифрової трансформації порадило не перевантажувати мобільні мережі та надало інструкцію, як постійно залишатися на зв'язку.

Фото: ROBIN WORRALL / Unsplash

ms.detector.media