ms.detector.media
MediaSapiens
19.04.2022 12:13
Telegram додав українську мову до функції автоматичного перекладу
Telegram додав українську мову до функції автоматичного перекладу
Дуров сказав, що всі публікації загальнодоступних каналів українською мовою тепер завжди пропонують кнопку перекладу за замовчуванням.

Месенджер Telegram розширив кількість мов для функції автоматичного перекладу повідомлень та дописів. Відтепер для цієї функції доступна й українська мова.

«У застосунку функція перекладу повідомлень відтепер перекладає краще та підтримує більше мов, серед яких є українська», — розповіли в месенджері.

Функцію можна увімкнути в налаштуваннях: для цього треба обрати пункт «мова» — тоді в меню повідомлень з'явиться кнопка «Перекласти». Також можна вказати мови, які ви розумієте — для них кнопку буде приховано.

«Ми визнаємо, що Telegram став основним джерелом інформації з України, і сподіваємося, що інструменти, які ми надаємо, допоможуть інформувати більше людей і врятувати більше життів. Щоб полегшити роботу журналістів у всьому світі, усі публікації загальнодоступних каналів українською мовою тепер завжди пропонують кнопку перекладу за замовчуванням», — повідомив засновник соцмережі Павло Дуров.

Нагадаємо, 30 грудня 2021 року Telegram запустив функцію перекладу повідомлень безпосередньо у додатку.  Щоб перекласти повідомлення, треба натиснути на нього (для iOS: затиснути пальцем) й обрати в меню пункт «Перекласти». Список доступних мов залежить від операційної системи.

Фото: Eyestetix Studio / Unsplash

ms.detector.media