ms.detector.media
MediaSapiens
15.04.2022 11:37
Ілон Маск хоче купити Twitter
Ілон Маск хоче купити Twitter
За даними Bloomberg, він пропонує 43 мільярди доларів.

Американський бізнесмен, засновник компанії SpaceX та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск 14 квітня повідомив, що хоче купити Twitter.

«Я інвестував у Twitter, оскільки вірю в його потенціал бути платформою для свободи слова в усьому світі та вважаю, що свобода слова є суспільним імперативом для наявної демократії. Проте я зрозумів, що компанія не буде ні процвітати, ані служити цьому суспільному імперативу в її нинішньому вигляді. Twitter необхідно зробити приватною компанією», — сказав Ілон Маск.

У Twitter заявили, що рада директорів компанії розгляне цю пропозицію.

За даними Bloomberg, Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter сягає приблизно 37 мільярдів доларів.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився приєднуватися до команди директорів.

Фото: flickr

ms.detector.media