ms.detector.media
MediaSapiens
13.04.2022 15:52
У мережі з'явився відеофейк із логотипом BBC News про «причетність» України до обстрілу Краматорська
У мережі з'явився відеофейк із логотипом BBC News про «причетність» України до обстрілу Краматорська
На початку квітня росіяни обстріляли залізничний вокзал у Краматорську, вбивши близько 60 цивільних громадян. Натомість фейкове відео покладає відповідальність за цю атаку на Україну.

У мережі розповсюджують фейкове відео з логотипом BBC News, в якому йдеться про те, що Україна начебто несе відповідальність за ракетний обстріл залізничного вокзалу в Краматорську.

Корпорація ВВС офіційно заявила, що відео є фейком, та закликала не поширювати його.

«Нам відомо про фейкове відео під брендом BBC News, із якого начебто випливає, ніби Україна є відповідальною за ракетний удар на залізничний вокзал міста Краматорськ минулого тижня. BBC вживає кроків задля того, щоби це відео було видалено. Ми закликаємо не поширювати його, а всі новини перевіряти на офіційній сторінці ВВС News», – йдеться в заяві.

We are aware of a fake video with BBC News branding suggesting Ukraine was responsible for last week’s missile attack on Kramatorsk train station. The BBC is taking action to have the video removed. We urge people not to share it and to check stories on the BBC News website.

— BBC News Press Team (@BBCNewsPR) April 13, 2022

7  квітня росіяни обстріляли залізничний вокзал у Краматорську, загинуло близько 60 цивільних, сотні отримали поранення.

Ракету випустили з підконрольних російським військовим територій, натомість російська пропаганда звинуватила в цій атаці Україну. Пізніше Пентагон підтвердив, що удару завдали з боку російських військ.

Росіяни та проросійські бойовики вихвалялись у соцмережах обстрілом залізничного вокзалу в Краматорську, а потім видалили свої дописи, коли стало відомо, що вони обстріляли цивільних громадян, які намагались евакуюватися.

ms.detector.media