ms.detector.media
MediaSapiens
11.04.2022 12:21
Кулеба: Росія готує масштабну кампанію фейків, націлену проти поставок зброї Україні
Кулеба: Росія готує масштабну кампанію фейків, націлену проти поставок зброї Україні
Дмитро Кулеба: Росія знає, що поставки зброї потрібні Україні, і мобілізує всі зусилля, щоб підірвати їх.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Росія готує масштабну кампанію фейків, націлену проти поставок зброї Україні.

«Росія знає, що постачання зброї потрібне Україні, і мобілізує всі зусилля, щоб підірвати їх. Москва підготувала масштабну інформаційну кампанію, націлену на іноземні ЗМІ та політиків. Їхня фабрика тролів може спамити електронними листами та заливати дезінформацію про Україну у коментарях. Не піддавайтесь цьому», – написав Кулеба у твіттері.

Russia knows arms supplies are essential for Ukraine and mobilizes all efforts to undermine them. Moscow prepared a massive info campaign targeting foreign media and politicians. Their troll factory may spam emails and flood comments with disinfo on Ukraine. Don’t fall for it.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) April 11, 2022

Про те, що РФ готує «фейкову операцію», аби протидіяти постачанню зброї союзників, повідомив і голова ОП Андрій Єрмак.

«Вони розуміють, що програють війну, бачать свою відсталість і прагнуть «збити» поставки озброєнь будь-якими методами», – написав Єрмак у Telegram.

Єрмак згадав один з останніх фейків, що буцімто росіяни знищили передані Словаччиною ЗРК С-300. 

«Що буде далі? Нам відомі сценарії росіян. Назву один з них. Вони можуть запускати фейки, що українські солдати буцімто здаються зі зброєю від союзників? і вона масово переходить на озброєння російської армії. Хочу одразу попередити такі фейки. Бо зброя в руках воїнів ЗСУ виключно відправляє ворога на той світ. Тому російська душа може і далі жити у власних рожевих мріях, поки ще жива».

Нагадаємо, Словаччина передала Україні дивізіон ППО С-300, отримавши натомість американську Patriot. Також уряд Словаччини веде перемовини з Україною щодо продажу самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Активно постачають зброю Україні для відбиття російської агресії також США, Велика Британія, Польща, Чехія, країни Балтії.

10 квітня Міноборони РФ повідомило, що російські війська нібито «знищили» пускові установки українських зенітних ракетних комплексів С-300. Російська пропаганда заявила, що однією зі «знищених» установок була та, що передала Словаччина.

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер вже спростував російський фейк.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

ms.detector.media