ms.detector.media
MediaSapiens
07.04.2022 15:54
В Україні запускають нову систему оповіщення
В Україні запускають нову систему оповіщення
Повідомлення одразу виводитимуться на екран телефону з гучним попереджувальним сигналом.

Держана служба з надзвичайних ситуацій України спільно з мобільними операторами запускає нову систему оповіщення із використанням технології Cell broadcast.

У ДСНС пояснили, що повідомлення одразу виводитимуться на екран телефону, поверх усіх програм або заблокованого екрана, з гучним попереджувальним сигналом.

«Це робиться для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях. Абонентам Київстар найближчим часом почнуть надходити тестові повідомлення від ДСНС», — додали рятувальники.

Нагадаємо, у березні в Україні запустили додаток «Повітряна тривога», за допомогою якого можна дізнатися про небезпеку у конкретному регіоні. 16 березня застосунок оновили — додали можливість регулювати гучність сповіщень, а мобільні оператори не зніматимуть мегабайти за використання додатку. 7 березня мобільні оператори «Київстар», «Vodafone Україна» та lifecell запустили національний роумінг в Україні. При зникненні зв’язку одного оператора абонент зможе вручну підключати зв'язок іншого оператора.

Мобільний дизайнер Reface Марко Іваник та Engeneering Lead компанії SimplePractice Дмитро Красноухов розробили проєкт Sirens.Today, який збирає дані про сирени повітряної тривоги в різних регіонах України.

Фото: ДСНС 

ms.detector.media