ms.detector.media
MediaSapiens
07.04.2022 09:35
Зачаття та народження «Z»: прем'єр Словенії поширив мем про походження символу агресії Росії
Зачаття та народження «Z»: прем'єр Словенії поширив мем про походження символу агресії Росії
Мем зображує сучасну російську ідеологію як дитя нацизму та комунізму.

Прем'єр-міністр Словенії Янеш Янза у своєму твіттері поширив мем про появу символу «Z», який російська армія використовує під час військового вторгнення в Україну.

«Зачаття і народження символу Z (зло)», – написав Янза.

Мем зображує зачаття «Z» – дитини чоловіком із серпом та молотом замість голови і жінкою із нацистським символом.

Spočetje in rojstvo simbola Z (zlo) pic.twitter.com/2TyN5Hgo6S

— Janez Janša (@JJansaSDS) April 6, 2022

15 березня Янеш Янза, а також прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала і лідер ПіС Ярослав Качинський відвідали з історичним візитом Київ. Політики заявили: «У такі переломні для світу часи наш обов’язок бути там, де кується історія, бо йдеться не про нас, а про майбутнє наших дітей, які заслуговують жити у світі, вільному від тиранії».

Читайте також: 

1 квітня Верховна Рада у першому читанні підтримала заборону використання символіки військового вторгнення Росії в Україну – літер «Z» і «V».

Проєктом закону пропонують встановити кримінальну відповідальність за використання літер «Z» і «V» без правомірного контексту або в контексті виправдання агресії РФ проти України.

Зокрема, цю символіку заборонено використовувати в рекламі на телебаченні, радіо та в інтернеті, у фільмах, передачах та відеоблогах, створених після 24 лютого 2022 року.

 

ms.detector.media