ms.detector.media
MediaSapiens
06.04.2022 10:25
Держспецзв’язку: Хакери намагаються отримати доступ до акаунтів українців у Telegram
Держспецзв’язку: Хакери намагаються отримати доступ до акаунтів українців у Telegram
Під час кібератаки зловмисники можуть викрасти дані сесії, перелік контактів та історію листування.

Департамент кіберполіції Національної поліції України та урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA попередили українців про кібератаки, спрямовані на отримання доступу до облікових записів Telegram.

Українцям розсилають повідомлення з посиланням на начебто сайт Telegram. У CERT-UA пояснили, що мета цієї атаки — отримати доступ до телеграм-акаунтів, «у тому числі з можливістю перехоплення одноразового SMS-коду». Під час кібератаки зловмисники можуть викрасти дані сесії, перелік контактів та історію листування.

«Закликаємо бути пильними та взяти до уваги описаний вектор атак, а також не переходити за підозрілими посиланнями та встановити додатковий пароль для двоетапної автентифікації в Telegram (поряд з кодом із SMS). У разі отримання подібних повідомлень просимо терміново інформувати суб'єкти забезпечення кібербезпеки України з метою вжиття невідкладних заходів з блокування шкідливих веб-ресурсів», — звертається до українців урядова команда.

Раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки попередив про новий вид кібератаки через месенджер Signal: шахраї розсилають повідомлення з вірусами під виглядом «бонусів» для оновлення додатку та збирають дані користувачів.

Фото: Dima Solomin / Unsplash, CERT-UA

ms.detector.media