ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
01.04.2022 13:47
В Україні запустили проєкт Sirens.Today, який збирає дані про сирени повітряної тривоги
В Україні запустили проєкт Sirens.Today, який збирає дані про сирени повітряної тривоги
На порталі збирають інформацію про загальну кількість сирен та тривалість за минулу добу.

В Україні запустили проєкт Sirens.Today, який збирає дані про сирени повітряної тривоги в різних регіонах України. Про це пише Speka.

Розробили Sirens.Today мобільний дизайнер Reface Марко Іваник та Engeneering Lead компанії SimplePractice Дмитро Красноухов. На порталі збирають інформацію про загальну кількість сирен, їхню кількість та тривалість за минулу добу, а також про відсоток часу та кількість людей, які ховаються в укриттях.

Станом на ранок 1 квітня в Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії зафіксували 4418 сирен повітряної тривоги. Кількість людей, які змушені час від часу переховуватися в укриттях, сягнула 35,2 мільйони на 92% території України. Також на Sirens.Today можна зробити пожертву у фонд «Повернись живим».

Раніше у Києві запустили платформу для підключення Wi-Fi в укриттях, всім охочим необхідно залишити заявку.

У березні в Україні запустили додаток «Повітряна тривога», за допомогою якого можна дізнатися про небезпеку у конкретному регіоні.

16 березня застосунок оновили — додали можливість регулювати гучність сповіщень, а мобільні оператори не зніматимуть мегабайти за використання додатку.

Також в Україні запрацював Національний портал допомоги населенню з контактами та інформацією для цивільних, яким потрібна допомога під час війни.

7 березня мобільні оператори «Київстар», «Vodafone Україна» та lifecell запустили національний роумінг в Україні. При зникненні зв’язку одного оператора абонент зможе вручну підключати зв'язок іншого оператора.

ms.detector.media