ms.detector.media
MediaSapiens
31.03.2022 16:20
Російські хакери атакували мережі НАТО та армій Східної Європи — Google
Російські хакери атакували мережі НАТО та армій Східної Європи — Google
Російська група під назвою Coldriver або Callisto запустила «кампанії з фішингу облікових даних».

Компанія Google повідомила, що російські хакери нещодавно намагалися атакувати мережі НАТО та Збройних сил деяких східноєвропейських країн. Про це пише Reuters.

У Google уточнили, що російська група під назвою Coldriver або Callisto запустила «кампанії з фішингу облікових даних». Група аналізу загроз Google не уточнила, ЗС яких саме країн зазнали атаки.

«Ці кампанії атакували за допомогою новостворених облікових записів Gmail та облікових записів, які не належать Google, тому рівень успіху цих кампаній невідомий», — йдеться у звіті.

Хакери також націлилися на Центр передового досвіду НАТО. У НАТО відповіли, що щодня спостерігають зловмисну ​​кіберактивність.

«Центри передового досвіду НАТО працюють разом з Альянсом, але вони не є частиною НАТО як такого. Ми підтримуємо з ними зв'язок із цього питання», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, 25 лютого 2022 року в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації повідомили про масові фішингові листи, які надходять на email-адреси українських сервісів i.ua та meta.ua. Цілями атаки стали приватні поштові скриньки українських військових, а також пов’язаних із ними осіб. У Держспецзв’язку додали, що атаки вчиняються так званою групою UNC1151, котра розташована в Мінську. До її складу входять кадрові офіцери Міністерства оборони Республіки Білорусь.

Фото: Marek Studzinski / Unsplash

ms.detector.media