ms.detector.media
MediaSapiens
29.03.2022 13:24
Російські хакери збирали інформацію з комп'ютерів, паразитуючи на темі війни – Держспецзв’язку
Російські хакери збирали інформацію з комп'ютерів, паразитуючи на темі війни – Держспецзв’язку
Держспецзв’язку просить бути обережними і не відкривати файлів невідомого походження.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила, що російські хакери збирали інформацію з комп’ютерів, паразитуючи на темі війни.  

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявила розповсюдження архіву: «Інформація_щодо_втрат_військовослужбовців_ЗС_України.docx.exe».  Він містить файл-приманку «Втрати-1001.docx», а також стиснутий файл «googleupdate.exe».

У разі виявлення вказаного файлу спеціалісти просять негайно повідомити про це на пошту cert@cert.gov.ua

Держспецзв’язку просить бути обережними і не відкривати файли невідомого походження, не переходити на сумнівні посилання та уважно дивитися, чи справжні сторінки вам пропонують відкрити, чи це фішингові підробки.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: World's Direction/Flickr

ms.detector.media