ms.detector.media
MediaSapiens
28.03.2022 16:39
Російський «Росграм» не запрацював
Російський «Росграм» не запрацював
Уже й у Росії мають сумніви щодо цієї соцмережі.

Російський додаток «Росграм», який вирішили запустити як внутрішній аналог Instagram, не запрацював у запланований час. Про це пишуть російські ЗМІ.

Планувалося, що «з 28 березня соцмережа стане доступною для "топблогерів", а з квітня – для всіх охочих».

Голова Асоціації професійних користувачів соцмереж Володимир Зиков сказав, що у нього «серйозні сумніви» у проєкті: наприклад, лендинг (сторінка для збору контактів цільової аудиторії) запущений на безкоштовному конструкторі, а домен зареєстрований за кілька днів до анонсу.

Як писав MediaSapiens, 11 березня росіяни почали обмежувати доступ до соціальної мережі Instagram на території своєї країни. 21 березня в Росії суд визнав Meta «екстремістською організацією» та заборонив Facebook та Instagram. В ухвалі суду йшлося, що блокування Facebook та Instagram розпочнеться в Росії «негайно».

Нагадаємо, компанія Meta тимчасово дозволить користувачам соцмереж Facebook і Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти російських військових у контексті їхнього вторгнення в Україну. Крім того, Україні, Росії та Польщі тимчасово дозволено публікувати пости із закликом до смерті президента Росії Володимира Путіна або самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Водночас у Facebook та Instagram не дозволять закликати до насильства проти мирних російських громадян.

Посольство Росії в США обурилося рішенням компанії Meta. У посольстві жаліються на «агресивну та злочинну» політику Meta, яка «веде до розпалювання ненависті та ворожнечі до росіян». Дипустанова не згадує, що Facebook та Instagram не дозволять закликати до насильства проти мирних російських громадян. Також у російській дипустанові не згадують, що компанія дозволила ці заклики в контексті російського вторгнення в Україну. Загалом жодного слова про війну Росії проти України в дописі посольства РФ немає. Крім того, у Росії вважають, що дії компанії є «свідченням оголошеної інформаційної війни без правил», а «медіакорпорації стали солдатами пропагандистської машини західних правлячих кіл». Про свою інформаційну кампанію щодо війни в Україні в посольстві Росії в США теж не згадали. Однак «Детектор медіа» у режимі реального часу збирає, фіксує та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

4 березня Роскомнагляд прийняв рішення про повне блокування соціальної мережі Facebook на території Росії. Також Росія заблокувала соціальну мережу Twitter та почала блокувати відеохостинг YouTube. 6 березня китайська соцмережа TikTok тимчасово призупинила роботу в Росії через закон про позбавлення волі за «фейки про російську армію». Зайти в соцмережі можна за допомогою VPN або інших засобів, описаних у нашій публікації.

ms.detector.media