ms.detector.media
MediaSapiens
25.03.2022 13:56
В Україні запустили перший NFT-музей війни
В Україні запустили перший NFT-музей війни
Випуск першої частини колекції NFT-творів міститиме твори українських художників.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 25 березня повідомив, що в Україні запустили перший NFT-музей війни, у якому поєднали блокчейн-технологію, мистецтво та фіксацію історичних фактів, — «Meta History. Museum of War».

«Він допоможе поширити правду про російські воєнні злочини щодо українців. У NFT-музеї поєднується блокчейн-технологія, мистецтво та фіксація історичних фактів, — розповів Федоров. — Усі твори представлені в цифровому вигляді як NFT-токени і їх може придбати будь-хто. Кошти з продажу колекції будуть перераховані на офіційний Ethereum-гаманець для Мінцифри на гуманітарні потреби для України».

Випуск першої частини колекції NFT-творів міститиме твори українських художників. До наступних випусків увійдуть твори художників зі всього світу, відібрані світовими дизайнерами та митцями, серед яких — Стефан Загмайстер, Девід Карсон, Даніель Ашрам.

Проєкт запустили Мінцифра та українська блокчейн-спільнота.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року в Україні запустили «Віртуальний музей російської агресії» – сайт, на якому зібрано та проілюстровано факти порушень Росією територіальної цілісності України. Того ж місяця Національний художній музей України (NAMU) повідомив, що випустить цифрову NFT-колекцію українського мистецтва. Цифрові версії картин Олександра Мурашка, Олександри Екстер, Всеволода Максимовича, Миколи Пимоненка та багатьох інших можна буде придбати з 2022 року.

Фото: фейсбук-сторінка Михайла Федорова 

ms.detector.media