ms.detector.media
MediaSapiens
24.03.2022 12:28
«ПриватБанк» отримав Starlink
«ПриватБанк» отримав Starlink
Нині станції налаштовують.

«ПриватБанк» повідомив, що отримав системи супутникового інтернету Starlink, які мають забезпечити безперервну роботу установи.

«В умовах війни ми нарощуємо можливості банку задля підтримки безпечної роботи фінансової системи України та безперешкодного надання фінансових послуг для українців, які сьогодні зіштовхнулись з багатьма іншими викликами. ПриватБанк використовує всі можливості для того, щоб уникнути можливих ризиків та забезпечити безперервну роботу за будь-яких обставин. Завдяки Ілону Маску та Шерон Іскі, голові наглядової ради "ПриватБанку", ми отримали системи StarLink. Обладнання вже в Україні та в процесі налаштування», — розповіли в банку та додали, що всі важливі ресурси вже розподілені між різними регіонами Україні.

Нагадаємо, 27 лютого засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні, а 28 лютого в Україну привезли термінали глобальної супутникової системи Starlink. Маск також адаптував станції для супутникового інтернету Starlink до українських потреб: було оновлено програмне забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнено мобільний роумінг. Ілон Маск також попередив, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ.

Starlink — це платформа, яка представляє собою мережу супутників, які на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Швидкість такого інтернету — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі.

Фото: apostrophe.ua

 

ms.detector.media