ms.detector.media
MediaSapiens
18.03.2022 14:11
НБУ попереджає українців про фейкові листи із закликом допомагати ЗСУ
НБУ попереджає українців про фейкові листи із закликом допомагати ЗСУ
У листах міститься посилання на криптогаманець. Однак Нацбанк не збирає кошти на криптогаманці.

Національний банк України попереджає про фейкові листи із закликом допомагати Збройним силам України.

«Ми зафіксували чергову розсилку електронних шахрайських листів, у яких нібито від імені НБУ українців просять переказати кошти на допомогу ЗСУ. Що важливо – для переказу коштів зазначено посилання на криптогаманець. Якщо спробувати надіслати відповідь на цей лист, то ви побачите електронну адресу з розширенням @bank.gov.ua», – розповіли в НБУ.

На сьогодні зафіксовано дві фейкові адреси, з яких надходять листи: helpukraine@bank.gov.ua, helpukrainearmy@bank.gov.ua.

НБУ наголошує, що не розсилає громадянам листи з такими закликами та не збирає кошти через криптогаманці. Подібні листи треба просто видаляти.

Вся інформація щодо фінансової допомоги на підтримку Збройних сил України та гуманітарні цілі публікують офіційні канали Національного банку – на сайті та на сторінках НБУ в соціальних мережах (фейсбук, твіттер, інстаграм, ютуб).

Кошти акумулюються на мультивалютних рахунках, відкритих для підтримки ЗСУ та для гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від російської агресії. Ці рахунки можуть використовуються для зарахування благодійної допомоги як з України, так і з-за кордону.

Раніше СБУ повідомила, що росіяни поширюють у месенджерах списки з нібито персональними даними та фото «членів ДРГ», щоб ввести в оману українських захисників.

Ілюстрація: сайт НБУ

ms.detector.media