ms.detector.media
MediaSapiens
15.03.2022 12:55
СБУ: Повідомляти про пересування російських військ та техніки тепер можна без інтернету
СБУ: Повідомляти про пересування російських військ та техніки тепер можна без інтернету
«Bachu.info» допомогли запустити волонтери-розробники.

Служба безпеки України повідомила про запуск нового сервісу «Bachu.info», за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військ та техніки навіть за відсутності інтернету.

«Відтепер надсилати інформацію про пересування ворога можна навіть за відсутності інтернет-зв'язку! Створене вами повідомлення буде відправлене одразу після відновлення сигналу. Для цього потрібно завантажити на свій телефон спеціальний додаток "Bachu.info"», — розповіли в СБУ.

«Bachu.info» допомогли запустити волонтери-розробники. Інформація з сервісу автоматично пересилається в чат-бот «STOP Russian War» та надходить до українських військових.

«Bachu.info» для Android-смартфонів можна завантажити тут. Версія для iOS перебуває на стадії тестування та буде доступна найближчим часом. Також сервіс доступний на вебверсії.

Нагадаємо, 26 лютого Служба безпеки України запустила чат-бота в телеграмі «STOP Russian War» (@stop_russian_war_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ. 10 березня СБУ розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України. Відтепер до чат-бота у Telegram додали «гарячі» телефонні лінії, електронну пошту та інші месенджери.

Міністерство цифрової трансформації також запустило чат-бота в телеграмі «єВорог» (@evorog_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військових та техніки РФ. Для авторизації треба підтвердити особу в застосунку «Дія». Це потрібно, щоб послугою не змогли скористатися окупанти.

Фото: скриншот

ms.detector.media