ms.detector.media
MediaSapiens
11.03.2022 15:12
Twitter та Facebook видалили допис посольства Росії про бомбардування пологового будинку в Маріуполі
Twitter та Facebook видалили допис посольства Росії про бомбардування пологового будинку в Маріуполі
Посольство Росії у Великій Британії поширило фейк, що фото постраждалих від обстрілу пологового є нібито постановкою, а вагітна жінка на фото — це модель.

Соцмережі Twitter та Facebook видалили пропагандистський допис посольства Росії у Великій Британії про бомбардування дитячої лікарні в Маріуполі через порушення правил щодо заперечення насильницьких дій. Про це повідомляє Reuters.

Російські окупанти цілеспрямовано знищують авіаударами та артилерією українські міста. 9 березня в Маріуполі російська авіація знищила цілий медичний комплекс: пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. На ці будівлі цілеспрямовано скинули кілька авіабомб.

Унаслідок авіаудару постраждало 17 людей (діти, жінки, лікарі), троє загинули, серед них одна дитина — дівчинка.

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров, посольство Росії у Великій Британії, російські ЗМІ та пропагандисти поширили фейк, що фото постраждалих від обстрілу пологового нібито є постановкою, а вагітна жінка на фото — це модель.

Зокрема, посольство Росії у Великій Британії написало в твіттері, що «роль вагітних жінок» з фото після обстрілу нібито «грала» блогерка. Також пропагандисти стверджували, що в пологовому не було персоналу та породіль, а замість них начебто були бійці «Азова».

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Захід запровадив персональні санкції проти Володимира Путіна та інших російських можновладців. Також західні держави відключили окремі банки Росії від системи SWIFT і запровадили сильні обмежувальні заходи проти Центрального банку Росії. Зокрема, було погоджено заморожування міжнародних резервів країни-агресора. Росію полишають найбільші світові технологічні та промислові гіганти. 

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

ms.detector.media