ms.detector.media
MediaSapiens
11.03.2022 10:50
Росія відреагувала на рішення Meta дозволити заклики до смерті Путіна та російських військових
Росія відреагувала на рішення Meta дозволити заклики до смерті Путіна та російських військових
Російське посольство мовчить про свою інформкампанію щодо війни в Україні, а «Детектор медіа» у режимі реального часу документує хроніки кремлівської дезінформації щодо військового наступу РФ.

Посольство Росії в США обурилося рішенням компанії Meta, яка тимчасово дозволила користувачам соцмереж Facebook і Instagram в деяких країнах закликати до насильства проти російських військових та до смерті Володимира Путіна з Олександром Лукашенком.

У посольстві жаліються на «агресивну та злочинну» політику Meta, яка «веде до розпалювання ненависті та ворожнечі до росіян». Дипустанова не згадує, що Facebook та Instagram не дозволить закликати до насильства проти мирних російських громадян.

Російське посольство зажадало від влади США припинення діяльності Meta. Водночас у російській дипустанові не згадують, що компанія дозволила ці заклики в контексті російського вторгнення в Україну. Загалом жодного слова про війну Росії проти України в дописі посольства РФ немає.

Крім того, у Росії вважають, що дії компанії є «свідченням оголошеної інформаційної війни без правил», а «медіакорпорації стали солдатами пропагандистської машини західних правлячих кіл». Про свою інформаційну кампанію щодо війни в Україні в посольстві Росії в США теж не згадали. Однак «Детектор медіа» у режимі реального часу збирає, фіксує та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Раніше український аніматор Микита Лиськов у своєму телеграм-каналі «АнімаціЯ» запустив флешмоб серед аніматорів, яких закликав створювати короткометражки про смерть президента Росії Володимира Путіна та Олександра Лукашенка — Putler kaput.

Нагадаємо, компанія Meta тимчасово дозволить користувачам соцмереж Facebook і Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти російських військових у контексті їхнього вторгнення в Україну. Крім того, Україні, Росії та Польщі тимчасово дозволено публікувати пости із закликом до смерті президента Росії Володимира Путіна або самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Водночас у Facebook та Instagram не дозволять закликати до насильства проти мирних російських громадян.

Фото: стопкадр з ролику Artembirya / телеграм-канал «Анімація»

ms.detector.media