ms.detector.media
MediaSapiens
10.03.2022 09:56
Nintendo та Sony зупинили продаж консолей та ігор у Росії
Nintendo та Sony зупинили продаж консолей та ігор у Росії
Nintendo заявила, що призупиняє доставку всієї продукції в Росію «на найближче майбутнє».

Ігрові підрозділи Sony Group та Nintendo Co зупинили постачання ігрових консолей та програмного забезпечення до Росії через масштабне вторгнення росіян в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Nintendo заявила, що призупиняє доставку всієї продукції в Росію «на найближче майбутнє».

Водночас Sony Group оголосила, що пожертвувала 2 мільйони доларів Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців «для підтримки жертв цієї трагедії».

На початок березня обмеження роботи в Росії з боку ігрових та технологічних компаній має такий вигляд:

За даними Мінцифри України, російський ринок відеоігор посідає восьме місце у світі за доходом, який у 2021 році склав 2,7 млрд доларів. 53% росіян регулярно грають у ігри на ПК.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України. ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Захід запровадив персональні санкції проти Володимира Путіна та інших російських можновладців. Також західні держави відключили окремі банки Росії від системи SWIFT і запровадили сильні обмежувальні заходи проти Центрального банку Росії. Зокрема, було погоджено заморожування міжнародних резервів країни-агресора. Росію полишають найбільші світові технологічні та промислові гіганти. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Steve Fishman/Flickr

ms.detector.media