ms.detector.media
09.03.2022 16:40
СБУ: Російська пропаганда поширює фейк про нібито переслідування євреїв на Житомирщині
СБУ: Російська пропаганда поширює фейк про нібито переслідування євреїв на Житомирщині
Російський фейк уже спростували головний рабин Житомира Шломо Вільгельм та головний рабин України Асман Моше Реувен.

СБУ повідомила, що російська пропаганда поширює на закордонних ресурсах фейк про нібито переслідування євреїв на Житомирщині.

«Мовляв, місцеве населення влаштовує погроми. Це  відверта брехня, за рахунок якої ворог намагається посіяти міжнаціональну ворожнечу всередині нашої країни»,ідеться в повідомленні.

Російський фейк уже спростував і головний рабин Житомира Шломо Вільгельм.

«Україна — вільна демократична країна. Тут мирно та дружно живуть люди всіх національностей, тут виросли мої діти, які навчалися у школі, де викладають українською мовою. Про який нацизм може взагалі йтися? Я закликаю всіх відповідально ставитися до будь-якої інформації, перевіряти все через надійні і чесні ресурси, не довіряти хайповим заголовкам на сумнівних вебсайтах. Давайте будемо розумнішими і не дозволимо режисерам і технологам цієї війни втілити свої смертоносні сценарії», — заявив він.

Головний рабин України Асман Моше Реувен також звернувся до медіа та вірян у зв’язку з появою нового російського фейку.

«Заявляю, що перед нами фейкньюз, брехлива інформація, яка спеціально запущена проти України зі сторони Росії… Не піддавайтеся на провокації! Завжди перевіряйте інформацію».

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Колаж: СБУ

ms.detector.media