ms.detector.media
Гала Скляревська
04.03.2022 15:53
«Зеленський та Україна об'єднали світ в ім'я свободи». Війна Росії проти України на обкладинках світових видань
«Зеленський та Україна об'єднали світ в ім'я свободи». Війна Росії проти України на обкладинках світових видань
Війна в Україні — найстрашніша подія в Європі за останні 80 років. І світові ЗМІ одностайно звинувачують у цій катастрофі Путіна

Україна бореться 9 днів, і увага всього світу зараз прикута до страшних подій у нашій країні. Mediasapiens пропонує нову добірку обкладинок світових видань, що присвячені путинській агресії та боротьбі України. Перша частина добірки тут

«Жах попереду». З такою обкладинкою вийшло останнє число журналу The Economist. «Белькочучи ядерні погрози, президент Росії присягається перемогти в Україні в будь-якому випадку», — пише видання

Попередній номер The Economist из запитанням: «Де він зупиниться?»

Останній номер журналу Time, присвячений героям України, вийшов на обкладинці з цитатою з відеозвернення президента Володимира Зеленського до Європарламенту 1 березня: «Життя переможе смерть, а світ — темряву».   

На попередній обкладинці також Україна: «Повернення історії. Як Путін розколов мрії Європи»

Американський Newsweek пише: «Вторгнення в Україну — тільки початок. Яка в російського керівника кінцева мета?  Яким буде ендшпіль Путіна?»

Україна не здається — головний матеріал латиського видання IR

Німецький Stern. «Війна: кінець світу, яким ми його знали»

Британський The Spectator помістив на обкладинку карикатуру на Путіна, якого вони називають Влад Загарбник

Спеціальний випуск італійського Internazionale

Звісно, не обійшлась без карикатури на Путіна і обкладинка французського сатиричного журналу Charlie Hebdo. Під путіномавпою надпис: «На шляху до 21 сторіччя»

Натомість італійський Vanity Fair  помістив на обкладинку портрет  україньского президента, назвавши його обличчям спротиву. «Зеленський та Україна об'єднали світ в ім'я свободи. Іхня битва — за всіх нас»

Так само героїзму українців, та в першу чергу українській арміїї присвячена перша шпальта шотландської Sunday Express. «Левові серця»

Нагадаємо, що війна в Україні — головна тема світових медіа з першого дня

ms.detector.media