ms.detector.media
MediaSapiens
04.03.2022 11:07
Ілон Маск адаптував Starlink для України
Ілон Маск адаптував Starlink для України
Засновник SpaceX також попередив, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ.

Американський бізнесмен, засновник компанії SpaceX та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск адаптував станції для супутникового інтернету Starlink до українських потреб: оновив програмного забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнули мобільний роумінг.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров попросив генератори, щоб живити станції Starlink в разі відключень електроенергії. Натомість Маск сказав, що краще використовувати поєднання сонячних панелей та батарей — вони при роботі не випускають дим, при цьому способі також не може закінчитися пальне.

«Оновили програмне забезпечення для зниження споживання енергії, щоб Starlink можна було живити від автомобільного прикурювача. Увімкнули мобільний роумінг, тому фазована антенна решітка може підтримувати сигнал під час руху транспортного засобу», — додав засновник компанії SpaceX.

Він також попередив, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ.

«Важливе попередження: Starlink — єдина неросійська система зв'язку, яка досі працює в деяких частинах України, тому висока ймовірність того, що вона стане ціллю. Будь ласка, використовуйте обережно», — зазначив Маск, порадивши включати Starlink лише за необхідності та розміщувати антену якнайдалі від людей.

Федоров відповів: «Звичайно. Ми збираємось використати їх для українців і після нашої перемоги».

Нагадаємо, 27 лютого засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні, а 28 лютого в Україну привезли термінали глобальної супутникової системи Starlink. Starlink — це платформа, яка представляє собою мережу супутників, які на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Швидкість такого інтернету — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: ANIRUDH / Unsplash

ms.detector.media