ms.detector.media
03.03.2022 17:56
СБУ: У месенджерах поширюють фейкові списки з персональними даними нібито «членів ДРГ»
СБУ: У месенджерах поширюють фейкові списки з персональними даними нібито «членів ДРГ»
СБУ: Ворог використовує для цього дані українських правоохоронців, таким чином видаючи їх за диверсантів.

СБУ повідомила, що росіяни поширюють у месенджерах списки з нібито персональними даними та фото «членів ДРГ», щоб ввести в оману українських захисників.

«Наша спільна робота з виявлення ворожих ДРГ настільки ефективна, що ворог вирішив скористатися і цією темою. Тож тепер поширює чергові фейки, щоб ввести в оману українських захисників. А саме: у меседжерах "розганяють" списки з персональними даними та фото нібито членів ДРГ, які працюють проти України. Проте ці переліки формують самі окупанти! І використовують для них дані українських правоохоронців, таким чином видаючи їх за диверсантів», – говориться в повідомленні.

СБУ додає, що мета ворога – створити хаос і дезорієнтувати захисників України, налаштувати їх один проти одного. СБУ закликає не поширювати такі фейки та не допомагати ворогам.

Адже на додачу до власної контррозвідувальної інформації СБУ отримує від громадян повідомлення про учасників ДРГ через офіційний чат-бот t.me/stop_russian_war_bot

«Таким чином, правоохоронці та силовики володіють достовірними даними про ворожі ДРГ. І вони точно не будуть «гуляти» у вільному доступі у вигляді списків. Ми робимо все можливе, щоб на українській землі не залишилося жодного окупанта і диверсанта! Замість поширення фейкових списків, повідомляйте про реальних диверсантів на офіційний чат-бот, до тероборони ЗСУ чи в поліцію», – резюмувала спецслужба.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають наступ російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Колаж: СБУ

ms.detector.media