ms.detector.media
MediaSapiens
03.03.2022 16:40
У Дніпрі запустили канали в Viber та Telegram із спростування фейків
У Дніпрі запустили канали в Viber та Telegram із спростування фейків
На каналах офіційні представники влади спростовуватимуть фейки та недостовірні новини.

Мер Дніпра Борис Філатов 3 березня повідомив про запуск у Viber та Telegram каналів достовірних новин — «Стоп фейк Дніпро».

«Ворог розповсюджує паніку та поширює дезінформацію. З метою офіційного інформування населення у нашому місті — створено канал "Стоп фейк Дніпро" у Viber та Telegram. На каналі офіційні представники влади спростовуватимуть фейки та недостовірні новини та надаватиметься правдива офіційна інформація», — розповів Філатов.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі.  Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

ms.detector.media