ms.detector.media
MediaSapiens
01.03.2022 10:59
Mastercard і Visa заблокували доступ до платіжної системи деяким російським банкам
Mastercard і Visa заблокували доступ до платіжної системи деяким російським банкам
Випущені цими банками картки припинять працювати за кордоном та в іноземних онлайн-магазинах.

Платіжні системи Mastercard і Visa заблокували доступ до платіжної системи кільком російським банкам. Про це 1 березня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Mastercard та Visa заблокували доступ до платіжної системи кільком російським банкам, — розповів він. — Це означає, що картки працюватимуть лише в Росії. За кордоном та в іноземних онлайн-магазинах — ніт».

Переліку заблокованих російських установ Mastercard наразі не оприлюднює, однак пише: «Внаслідок санкцій ми заблокували декілька фінансових установ у платіжній системі Mastercard».

Раніше лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади та США виступили зі спільною заявою про те, що зобов'язуються виключити окремі російські банки із системи SWIFТ. Це забезпечить відключення цих банків від міжнародної фінансової системи та створить значні перешкоди у їхній роботі. Також лідери країн зобов'язалися запровадити обмежувальні заходи, які не дадуть змоги Центральному банку Росії використовувати свої міжнародні резерви, щоб підірвати вплив санкцій.

ms.detector.media