ms.detector.media
MediaSapiens
28.02.2022 23:45
Фейк: Російські військові встановлюють обладнання мобільного зв'язку, яке може перебивати українські мережі
Фейк: Російські військові встановлюють обладнання мобільного зв'язку, яке може перебивати українські мережі
У мережі також «радять», як правильно обрати мережу.

У соціальних мережах поширювали фейкове повідомлення, що російські військові встановлюють обладнання мобільного зв'язку, яке нібито може перебивати українські мережі, збирати всі дані з телефона та встановлювати місцеперебування абонента.

Служба безпеки України спростувала цю інформацію. «Сьогодні розганяється новий фейк про те, що "окупанти ставлять устаткування мобільного зв'язку, який може перебивати наші мережі". Далі ідуть "поради", як треба правильно обрати мережу. Заявляємо офіційно: окупантам замість устаткування краще ставити свічки. За упокій. Не піддаємося ворожим фейкам», — сказали в спецслужбі.

«Детектор медіа» інформує про перебіг російського наступу на Україну та запустив хроніку російської дезінформації.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: Oleg Magni / Unsplash

ms.detector.media