ms.detector.media
28.02.2022 16:06
РосЗМІ забули скасувати публікацію статті, запланованої після «перемоги над Україною»
РосЗМІ забули скасувати публікацію статті, запланованої після «перемоги над Україною»
Пропагандистська стаття автоматично опублікувалась о 8:00 26 лютого 2022 року, однак вже через декілька хвилин була видалена редактором (на фото — знищений російський танк).

Російська пропагандистська агенція «РИА Новости» забула скасувати публікацію статті, запланованої на 26 лютого після «перемоги над Україною».

Стаття автоматично опублікувалась о 8:00 26 лютого 2022 року, однак вже через декілька хвилин була видалена редактором. Матеріал зберігся у вебархіві.

Стаття автора Петра Акопова насичена стандартними російськими пропагандистськими тезами, зокрема:  

«Росія відновлює свою єдність – трагедія 1991 року, цієї страшної катастрофи нашої історії, її протиприродний вивих, подолані. Так, великою ціною, так, через трагічні події фактично громадянської війни, тому що зараз поки що стріляють один в одного брати, розділені приналежністю до російською та українським арміям, але України як анти-Росії більше не буде.Росія відновлює свою історичну повноту, збираючи російський світ, російський народ разом — у всій його сукупності великоросів, білорусів і малоросів».

21 лютого 2022 року під час телезвернення до росіян президент Росії Володимир Путін понад годину розповідав свою версію історії України та взаємовідносин із Заходом, його промова була насичена наративами російської пропаганди, образами та претензіями.

Зокрема, Путін знову відмовив Україні у власній історії та державності, мовляв, вона виникла унаслідок «розпаду історичної Росії» і нібито знаходиться під повним «зовнішнім управлінням». Революцію гідності у 2014 році Путін знову назвав «державним переворотом», а вступ України до НАТО – «прямою загрозою безпеці Росії».

Також Путін повторив свою стару тезу про «ошукану» Росію, якій буцімто обіцяли не розширювати НАТО за рахунок країн колишнього Варшавського блоку і СРСР.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають наступ російської армії. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

ms.detector.media